Povești de altădată. Eugenia

Eugenia era unul dintre puținele dulciuri ieftine care se găseau în magazinele comuniste, produs doar din ingrediente naturale. Ciocolata bună se dădea pe sub mână, iar bananele nu apucau niciodată să se coacă. Pentru adulții de astăzi, Eugenia era mai mult decât un desert.

Banner WhatsApp Comunicare

Povestea brandului Eugenia s-a născut la Constanța, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Produsul format din doi biscuiți cu cremă de rom în interior a fost fabricat într-o mică întreprindere care funcționa pe strada Theodor Burada.

Povești de altădată. Eugenia
Începând cu anul 1961, Eugenia s-a fabricat la Întreprinderea de Morărit și Panificație Dobrogea din Palas. Produsul conținea doar produse naturale: făină, smântână, migdale măcinate, zahăr pudră, coajă lămâie, unt, gălbenușuri și zahăr vanilat. Crema era făcută din unt, zahăr, cacao, lapte și esență de rom. Un biscuit Eugenia costa mai puțin de un leu.

Întreprinderea de Morărit și Panificație Dobrogea a luat ființă în anul 1961, în baza H.C.M. nr.376/16.06.1961, prin punerea în funcțiune a două mori de grâu, o fabrică de pâine și o fabrică de biscuiți pe platforma Palas din Constanta.

Povești de altădată. Eugenia
În perioada 1966-1989 au fost construite cinci fabrici de pâine în Constanța, Eforie Nord, Năvodari, Hârșova, Medgidia, o secție de produse zaharoase, o moară de porumb și o fabrică de paste făinoase în orașul Constanța.

În anul 1985, se produceau, în medie, 300 de tone de biscuiți Eugenia pe lună, conform datelor publicate de Revista „Piața“.

Povești de altădată. Eugenia

Eugenia se fabrică de peste 70 de ani. Între timp, Dobrogea Grup, care a relansat produsul, a înregistrat și marca. În prezent, producția s-a diversificat și biscuiții sunt cu cremă de lapte și vanilie, cu lapte și miere, cu cremă de lămâie sau cu cacao.

Facebook Comments Box
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Visited 4 times, 1 visit(s) today
Distribuie articolul